ČIŠČENJE KALUPOV


Aplikacije > Čiščenje kalupov

ŽIVILSKA INDUSTRIJA


Za živilsko industrije je higiena in čistoča izredno pomembna. Hrana mora biti procesirana v čistem okolju, ki sledi strogim predpisom.

Za doseganje standardov je potrebno kalupe očistiti na okolju prijazen način. Peskanje ali uporaba kemičnih topil ni zaželena. Lasersko čiščenje je idealna rešitev saj je izredno čista tehnologija ki jo je enostavno vgraditi v proces ali uporabljati ročno.

Najboljši rešitvi:
Tako Low Power kot High Power sistemi se lahko uporabljajo za čiščenje kalupov v živilski industriji. 

GUMARSKA INDUSTRIJA


Hitrost je ključnega pomena pri čiščenju kalupov v gumarski industriji. Za primer, čiščenje kalupa avtomobilske gume (za osebni avto) na tradicionalen način (peskanje ali kemično čiščenje) je potrebno osem ur med katerimi stroj ne obratuje. Sistem za lasersko čiščenje lahko očisti 2m² na uro, kar je drastična izboljšava.

Pogosto so prisotni aluminijasti kalupi, ki predstavljajo iziv za čiščenje brez poškodb. Lasersko čiščenje zagotavlja, da ni negativnega vpliva na osnovni material.

Najboljša rešitev:
High Power sistemi. 

PLASTIČNA INDUSTRIJA


Tako kot pri gumarski industriji je ključnega pomena hitrost čiščenja. Lasersko čiščenj dosega željene rezultate in hitrosti brez poškodb osnovne površine.

Veliko kalupov za plastiko ima specifično strukturo oz. relief, ki jo mora ohraniti. Tradicionalne metode čiščenja (npr. peskanje) ne morejo jamčiti ohranitve prvotne strukture površine, lasersko čiščenje lahko.

Poleg tega imajo nekateri polirani kalupi visoki sijaj (high gloss finish), ki se prenese na končni izdelek. Lasersko čiščenje s pravimi nastavitvami poskrbi, da čiščenje nima negativnega vpliva na visoki sijaj površine.

Najboljši rešitvi:
Low Power sistemi za manjše kalupe.
High Power sistemi, če je potrebno hitrejše čiščenje.

STEKLARSKA INDUSTRIJA


Kalupi v steklarski industriji zahtevajo specifične potrebe. Nekatere najpomembnejše težave čiščenja steklarskih kalupov so:
• Volumen kalupa in z njim steklenic se ne sme večati s čistilnimi cikli. Osnovna površina zaradi tega ne sme biti poškodovana.
• Stični robovi morajo ostati nepoškodovani, kar zagotavlja estetski izdelek brez vidnega stika kalupov na steklu.
• V kalupih je veliko manjših luknjic, ki skrbijo za odzračevanje. Lasersko čiščenje zagotovi dobro čiščenje brez ostankov.

Najboljša rešitev:
High Power sistemi, ker je hitrost v steklarski industriji ključnega pomena. 

KOMPOZITI


V aeronavtiki se uporablja za čiščenje kalupov letal. Površinska struktura kalupov mora ostati nedotaknjena zato peskanje ni dobra izbira za čiščenje.

Uporaba kemikalij je lahko izredno nevarna ker lahko poškoduje osnovno površino. Poleg tega je ogromno kemičnega odpadka. Ker se čiščijo večje površine se zahteva višja hitrost.


Najboljša rešitev: 
High Power sistemi zagotavljajo zahtevano hitrost čiščenje. 


©  2018 Lombar d.o.o.

We use Google Analytics cookies to give you the best experience.